HTML

Dél-dunántúli régió

Dél-dunántúli régió és hírei.

Friss topikok

Linkblog

Uniós támogatásból multikulturális centrum Szekszárdon

2010.03.05. 13:12 Wittelsbach

2010. 02. 27.-én Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata írta alá azt a támogatási szerződést, mely lehetővé teszi 6 régiós város számára európai uniós támogatásból köztereik, és kulturális intézményeik korszerűsítését, új funkciókkal megtöltését.

A projekt keretében Szekszárd belvárosában megújul a Vármegyeháza és környéke. A rekonstrukciónak köszönhetően a Vármegyeháza épülete új funkciókkal gazdagodik. Létrejön egy komplex „XIX. századi Tudástár”, közművelődési, kulturális, vendégváró tartalmakkal, amely lehetővé teszi kiállítások, konferenciák, szabadtéri rendezvények megszervezését a belvárosban. A program révén a város hagyományos kulturális eseményei, a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál, a Szent László Napok, a Duna-meni Folklórfesztivál ren-dezvényei, vagy a Szekszárdi Szüreti Napok bekapcsolódnak a Pécs 2010 EKF programsorozat eseményeibe. Így, kihasználva a 2010-ben Pécsre, Európa Kulturális fővárosára irányuló nemzetközi és hazai figyelmet, Szekszárdnak, mint a régió kiemelkedő kulturális és turisztikai célpontjának, új lehetőségei adódnak a bemutatkozásra.

A közel 831 millió forintból megvalósuló fejlesztésekhez a Dél-Dunántúli Operatív Prog-ram 615 millió forinttal járul hozzá. A program keretében a pályázó városok önkormányzatai 75 %-os támogatást kapnak köztereik és kulturális intézményeik fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez.

 

 

(Forrás: DDRFÜ)

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál szekszárd program város ekf napok szüreti pünkösdi régió megyei úmft fejlesztési operatív ddop dél dun%ajltúli jogú önkormányzata

A bejegyzés trackback címe:

https://deldunantul.blog.hu/api/trackback/id/tr171811313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása