HTML

Dél-dunántúli régió

Dél-dunántúli régió és hírei.

Friss topikok

Linkblog

Uniós támogatásból kezdődhet meg az omlásveszélyes partfal stabilizálása Dunaszekcsőn

2010.03.23. 16:04 Wittelsbach

A Dél-dunántúli Operatív Program több mint 300 millió forintos támogatásának segítségével stabilizálják a mára életveszélyessé vált, omladozó partfalat Dunaszekcsőn.

A pozitív döntésről szóló támogató levelet a mai nappal írta alá a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, Márton György. A projekt lehetővé teszi, hogy a közelmúltban a Duna felé csúszásnak indult löszfalat támfalak és jelzőrendszer segítségével megállítsák.

A település önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Programja keretében nyerte el a projekt megvalósításához szükséges több mint 320 millió forintot, amelyet még 15%-os önrésszel egészít ki a község önkormányzata.

A dunaszekcsői löszfal felső, hozzávetőleg egyméteres talajrétege a napokban ismét megmozdult a nagy mennyiségű csapadék miatt, korábban pedig a megrepedt löszdombról levált félmillió köbméteres darab folyamatosan süllyed és a Duna felé tart, veszélyeztetve a környező hétvégi házakat.

A ma még omladozó, életveszélyes partfal stabilizációja támfalak és monitoring rendszer segítségével valósul meg, ezzel a partfal-rehabilitációs munkával biztonságossá válik a partfal lakott területet érintő szakasza.

A projekt kivitelezése előreláthatóan nyár elejéig megkezdődhet.

(Forrás: DDRFÜ)

Szólj hozzá!

Címkék: omlás löszfal dunaszekcső úmft fejlesztési operatív ddop dél dunántúli partfal omladozó

A bejegyzés trackback címe:

https://deldunantul.blog.hu/api/trackback/id/tr341862702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása